Deontologia nu este doar o teorie a datoriei, ci și o normă de conduită în acord cu libera practică a fiecăruia, și care formează caracterul persoanei pe fondul unei morale și etici relaționate cu scopul activității particulare. Din bunul simț al deontologiei, dăm curs unei obligativități morale față de oricine ne vizitează profilul online, aducând la cunoștința cititorilor noștri structura, mesajul și esența articolelor pe care „psihologia schimbării” le promovează.

Nu avem nicio intenție în a transforma subiectele abordate în adevărate materiale de investigație jurnalistică, cu toate că suntem investigatori. Cercetarea noastră este intrinsecă! Nu expune pentru a condamna, ci se rezumă strict la a înțelege.

În ciuda temelor pe care le abordăm, având origini în filosofie, religie, știință chiar și artă, limbajul folosit este unul la îndemâna oricui.

Nu debordăm cu nimic, nu ne erijăm în poziții care nu ne corespund și încercăm să rămânem cât mai clari în expunere, folosind experiențele vieții practice pe post argumentativ în importanța autocunoașterii sau a cunoașterii de sine.

Cunoaștem foarte bine interesul actual pentru lectură, așa că încercăm să oferim o structură a materialelor cât mai scurtă, cu un număr limitat de paragrafe, având o formă simplă a prezentării care să nu plictisească sau să complice în vreun fel procesul înțelegerii.

În această așa zis epocă a vitezei și progresului, timpul este aservit altor scopuri, iar răbdarea noastră este cvasiinexistentă….

Nu ne asumăm titluri, nu ne etichetăm în niciun fel. Expunem doar un punct de vedere, scopul fiind acela de a îndemna la reflecție, la a descifra enigme, mistere ale sinelui…

Nu pretindem să deținem în vreun fel răspunsurile la marile probleme existențiale. Ne interesează să naștem întrebări cu substrat care să ne provoace fiecăruia interesul pentru introspecție, autocunoaștere și cunoaștere.  

Considerăm că marile revelații își au mereu originea în fondul animic al persoanei, în interiorul acesteia și tocmai acolo ar trebui căutate…

Nu condamnăm exteriorul cu tot ce cuprinde, expunând adevărate dizertații despre cât de nelalocul ei este lumea în care trăim. Acestea deja sunt cunoscute, în cazul de față redundanța dovedindu-se inutilă.

Ne interesează să ne punem la îndoială pe noi înșine. Să testăm limitele cunoașterii de sine, să înțelegem cât de mult sau cât de puțin cunoaștem despre ceea ce suntem. De ce? În fond, ce este lumea decât o reflexie a noastră înșine?!

Căutăm să înțelegem, expunem pentru a clarifica, naștem răspunsuri pe măsura întrebărilor și ne rezumăm la a fi cât mai conciși, simpli și la obiect în tot ansamblul materialelor noastre!

 

Platformă educaţională