„Nu întreba ce poate face ţara ta pentru tine, ci întreabă ce poţi face tu pentru ea”.Khalil Gibran (1883-1931)

Parte din credinţa noastră îşi are fundamentul în îndeplinirea atribuţiilor şi îndatoririlor pe care le avem în calitate cetăţeni ai unei societăţi fără graniţe culturale, etnice sau lingvistice.

Promovăm şi susţinem cu toate forţele valorile de bază pe care orice persoană ar trebui să-şi fundamenteze caracterul: bunul simţ, cooperarea, conlucrarea, respectul reciproc, acceptarea libertăţii în gândire, emoţie şi simţire ale celuilalt.

Societatea în care trăim are urgentă nevoie de o resuscitare a principiilor sale. Sistemele de valori care se promovează în zilele noastre, scot în evidenţă o îndepărtare a persoanei de decenţa sa.

Nu acceptăm compromisul, şi ne declarăm împotriva oricăror atitudini care îndepărtează persoana de calitatea sa umană.

Din dorinţa îndeplinirii unei datorii, căutăm să ne aducem aportul benefic societăţii în care trăim prin promovarea unui nou set de valori.

Ne interesează să descoperim puncte de reper în aceia care, prin faptele lor de zi cu zi, demonstrează că decenţa, responsabilitatea, credinţa, onoarea, curajul nu s-au pierdut, şi încă mai există printre noi speranţa binelui.

Cu astfel de persoane ne dorim să dialogăm. Să le aflăm povestea, să le înţelegem raţiunea de a fi şi a exista, în speranţa că exemplul lor îi va determina şi pe alţii să ofere o şansă propriei schimbări.

„Celebrii anonimi”, un proiect inovator cu impact social, își propune să scoată de sub aripa anonimatului pe aceia care, acolo unde își desfășoară activitatea, reprezintă o continuă sursă de inspirație, încredere și motivație pentru cei de lângă ei.

Considerăm că sănătatea și echilibrul unei societăți rezidă în a promova autentice valori capabile să genereze efecte benefice în rândul mulțimilor care caută un reper în itinerariul particular către împlinirea personală, profesională și socială.

Căutăm să descoperim povestea celebrilor anonimi a căror principală recunoștință este rezultatul unei munci bine făcute și a căror mulțumire este bucuria de a servi societății și aproapelui său, cu mult peste satisfacțiile egoului particular.

Dacă îți dorești ca povestea ta să devină un izvor de inspirație pentru alții, sau dacă cineva apropiat ție este unul dintre celebrii anonimi ale căror caracteristici le-am enumerat deja, nu ezita să ne contactezi!

Noi ne vom ocupa ca povestea ta sau a celor de lângă tine să fie cunoscută!

Tipul activităţii: PRO BONO PUBLICO

Platformă educaţională