Discutăm constructiv, nu distructiv!

Considerăm că orice tip de discuție argumentativă care nu se abate de la principiile de bază ale logicii: idee și demonstrație, poate aduce beneficii extraordinare tuturor participanților la dialog.

Disciplinează membrii impunând tăcerea atunci când este necesar, nu printr-un gest tiranic, ci printr-un simțământ de respect și apreciere față de acela care ne asistă, și faţă de punctul său de vedere.

Totodată, permite celui ce consideră că are ceva de spus să se exprime, trecând de condiționările impuse de teama de a fi judecat, etichetat, blamat, ori, pur și simplu, din teama de a greși.

Arta dialogului le acceaptă pe toate, mai puţin compromisul!

Fiecare este liber să gândească cum dorește şi să acționeze după bunul plac! Oricine poate respinge ceea ce consideră că pentru el nu se potrivește.

Este important să evidenţiem pericolele pentru a cădea în capcana lor! Dacă arta conversaţiei nu își are așezământul pe cel mai simplu și de bază simț al persoanei umane: bunul simț, atunci totul se va transforma într-o stare degenerativă a eticii şi a respectului reciproc.

Oricine, dacă îşi doreşte, poate lua act de drepturile sale fundamentale, exprimându-se în consecinţă, fără a leza sau atenta în vreun fel la libertatea celuilalt în gând, cuvânt şi faptă.

Platformă educaţională