A privi ce se întâmplă în interiorul nostru, pare a fi imposibil în lumea în care trăim; zilnic suntem bombardați cu informații care ne distrag atenția. 

Trăim într-o lume superficială. Nu putem sta o clipă fără impresiile pe care le primim prin intermediul mass-mediei. Energia nostră se risipește mereu pe așa zisa acumulare a informațiilor noi.

Observ

Atunci când scriu, observ cum mintea mea se oprește din a gândi. Atunci observ cuvintele cum apar în mod automat. Atunci când te laşi pătruns de această forţă a liniştii, inima se umple de bucurie. Din păcate, această stare nu durează pentru mult timp. Şi totul din cauza slăbiciunilor interioare.

Observ că am devenit foarte dependent de rețelele de socializare: Facebook Tik-tok, YouTube și de știri. Observ cum mereu vreau să citesc ceva și să mă uit la ceva nou; ceva din mine își dorește mai mult și mai mult.

Ce încă nu-mi pot explica, este la ce o să mă ajute toate acestea?! Îmi dau seama că nu mă ajută la nimic. Totul se îndreaptă către o hipnotizare a conștiinței.

De câte ori am puțin timp liber, pun mâna pe telefon și vreau mai multă informație. La ce? Pentru ce? De ce? Pe moment, nu mă întreb. Vreau doar să fiu la curent cu ultimele noutăți.

Cum aş putea să opresc această sete de informaţii care îmi crează impresii care nu folosesc la nimic? 

Abținerea

A te abține să nu te conectezi la canalele mass-media(știri, radio, telefon, televiziune, toate rețelele de socializare), presupune un efort enorm.

Parcă nu avem hrană dacă nu ne conectăm! Am devenit sclavi ai acestor lucruri. Suntem extrem de dependenți de toate aceste aspecte ale vieții cotidiene.

Am devenit proprii noștri sclavi! La nivel intern cât și la nivel extern. Nu reușim să ne eliberăm de ceea ce purtăm în interior pentru că ne hrănim până la sațietate cu „mai multă” informație. Suntem exact cum își doresc cei care stau în spatele cortinei…

Internetul a devenit un drog. Noi am început să depindem de el. Se pare că nu putem exista dacă nu apelăm la internet. Fie dintr-o utilitate sau pentru simpla pierdere de timp.

Suntem dependenți de informaţie, indiferent de natura ei. Dacă nu redirecționăm această necesitate de a cunoaşte spre folosul nostru sau al comunității, mai devreme sau mai târziu, informația nefiltrată cu ajutorul discernământului ne hipnotizează!

Totul depinde de modul cum reușim să integrăm informaţia la nivel de minte.

Lupta

Discutăm despre o luptă care continuă sub diferite forme. O luptă care ne dezvăluie capacitatea de a ne dărui. O luptă care nu se sfârșește niciodată.

O luptă interioară, împotriva ta însuți. O luptă ce îți dezvăluie rolul în societate. O luptă ce te perfecționează. O luptă ce dezvăluie comori ascunse. O luptă ce necesită iscusință. O luptă perpetuă…

A lupta cu noi înșine nu mai este la modă în era în care trăim. Suntem extrem de extrovertiți. A fi extrovertit a devenit a doua noastră natură. Parcă am deveni cineva important dacă primim atâtea informații…

În aceste timpuri, pentru a nu deveni dependenţi de mass-media, trebuie să căutăm o modalitate prin care să o transformăm într-o unealtă utilă nouă.

A conlucra cu mass-media înseamnă să ne dăruim cunoașterii. Atunci mass-media devine parte din schimbarea noastră și noi ne schimbăm împreună cu ea.

Tot ceea ce trebuie făcut, este să ne îndreptăm către noi orizonturi, să schimbăm modul în care folosim canalele informaţionale. Nu pentru a pierde timp, ci pentru a căuta să ne apropiem de cunoaştere.

A te elibera de toate gândurile și emoțiile care au înrobit mintea și inima, este urgent! Dar cum poți să te eliberezi când râul curge într-una? Gânduri și emoții care curg mereu și mereu în tot acest timp…

Aceasta este parte din lupta noastră!

Spiritul Universului

Atunci când conspiri împreună cu Universul, El conspiră împreună cu tine. Asta înseamnă să te conectezi la o frecvență superioară.

Spiritul Universului dorește să inspire pe oricine inspiră, conspiră și conlucrează împreună cu el. Cred că Spiritul Universal mi-a dăruit tot ceea ce mi-am dorit.

El este cel care trece prin noi. El este cel care produce schimbarea în interiorul nostru. El și doar El! El mă învăluie, mă ocrotește, mă eliberează, mă zidește, mă călăuzește. Este cel care lucrează prin oricine se conectează la El .

Autor

Ivan Lytvyn

Când eram copil, căutam schimbarea. Dar, nu știam ce este schimbarea. Când am devenit student, am cunoscut psihologia schimbării. De atunci sunt în curs de căutare și schimbare. A te schimba, pentru mine înseamnă a te întreba: Ce cauţi? Ce dorești? Ce utilitate poți să aduci societății? A te schimba înseamnă a te dărui cu totul celor din jur.