Carte de debut.

În ciuda tuturor barierelor care de-a lungul timpului s-au format între indivizi ai aceleiași tagme universale, aceea de om, mai presus de orice poziție, ordin sau etichetă care ne-ar putea diferenția pe oricare dintre noi, erudit sau mediocru, proletar sau burghez, fiecare a avut și își are itinerariul său de parcurs.

Traseul pe care însăși existența l-a conturat pentru fiecare, și chiar de nu este înțeles, pașii fiecăruia tot vor trebui să-l străbată. Acesta este un fapt!

În această călătorie individuală, din nefericire pentru trista noastră existență, ajungem să ignorăm ceea ce contează mai mult. Lumea interioară a fiecăruia care neîncetat dictează, fie somn sau veghe, noapte sau zi, fără ca noi nici măcar să ne dăm seama.

Putem ajunge să ne bucurăm de ceea ce viața poate oferi la un moment dat. De reușite de ordin material, social, chiar și moral. Orice, doar pentru a naște și alimenta satisfacția.

Fie că raportăm aceasta la plăcerile și dorințele noastre ori la competițiile în care cu toții suntem târâți, fie că ne place sau nu. Sau, prea bine, la tiparele asumate într-un mod forțat prin interacțiunea noastră cu mediul extern.

Toate acestea fără o judicioasă analiză prin orientare a atenției spre interior, pentru a palpa, trăi și simți viața care rezidă nu numai în afara noastră, ci cu adevărat și în ceea ce suntem. Asta este indiscutabil.

Trăim vremurile unor clipe înspăimântătoare, lipsite de fundament și substanță, în care individualitatea este redusă la cenușă, și tot ceea ce ne mai rămâne sunt doar structuri lăuntrice ce ni le-am însușit în baza experienței care dictează întregul parcurs al nostru existențial, de o manieră oarbă și lipsită de sens. De la naștere până la moarte.

Ne raportăm la ceea ce vedem, și nu la ceea ce credem. La ceea ce ni se induce, și nu la ceea ce din interiorul nostru ar trebui să răsară, ca fundament a ceea ce ne definește, al particularității fiecăruia dintre noi, consecință a unei laborioase munci cu tine însuți.

Unicul și irepetabilul lipsesc, iar ceea ce fiecare ar trebui să fim nu există. Suntem și nu suntem în același timp. Aparențe, nimic mai mult. Iată aici rostul acestor lucruri. Sau, mai corect spus, motivul acestora.

Fiecare moment al vieții are savoarea sa. Înțelepciunea sa. Lecția sa. Fiecare etapă, fiecare context în care te afli reprezintă o oglindă, care reflectă lumea interioară ce te definește, aici și acum. Iată prilejul descoperirii a ceea ce ești: momentul în care te manifești cu tot ceea ce el aduce. Din interior spre exterior. Aici e clipa marilor alegeri. A trăi pentru aparențe sau a descoperi realul din tine însuți. Ceea ce definește clipa. Ceea ce acum prin tine se manifestă.

Pentru cel ce scrie aceste rânduri, momentele incursiunii prin viață s-au conturat până la un punct sub forma acestui material ce nicidecum nu-și propune să epateze sub o formă sau alta.

Reprezintă, înainte de toate, o dovadă pentru subsemnatul că, indiferent de segmentul vieții în care te găsești, dacă reușești să-ți clarifici motivul vieții tale, poți transcende clipa și te poți încadra pe o octavă superioară vieții, în conformitate cu eforturile pe care le depui înspre propria ta autorealizare.

Nimic nu este gratis. Totul costă. Schimbarea are prețul ei. Dar oare ce poate fi mai plin de sens și înțelegere decât conștientizarea propriei schimbări? Așa cum simte și crede fiecare.

Prin ceea ce s-a scris, mi-am demonstrat mie însumi că se poate. Fiecare își poate întoarce privirea spre el însuși, căutând neobosit punctul său de origine. Aceasta este întoarcerea! Spre ceea ce cu adevărat suntem.

Primește toată recunoștința mea pentru timpul acordat citirii acestor rânduri și fie ca pașii tăi să te ghideze spre ceea ce cu adevărat te definește.

Comandă acum:

https://letras.ro/product/intoarcerea-ed-tiparita/
Din pasiune pentru scris şi autocunoaştere